Videoškolení

Rekvalifikační kurzy

eShop

Semináře

Ke stažení

Příbor

Příbor

[12.02.2007, , Jaroslav Kovář]

K růstu osobnosti patří mimo jiné i umění stolovat. Umět prostřít, správně stolovat a používat příbor by mělo patřit k běžným znalostem. Představme si pár hlavních zásad.


Příbor určuje hranice mého prostoru při stolování

Po levé straně je hranice mého prostoru při stolování vymezena talířkem na pečivo s nožem na máslo. Vpravo je hranice definována nožem, popřípadě noži. Příborů je prostřeno tolik, kolik bude podáváno chodů. Příbor odebíráme od vnější strany postupně k talíři. Po pravé straně naleznu i své sklenice. Dezertní příbor naleznete u sklenic za talířem na vnitřní straně stolu.

Někdy se sklenice a desertní příbor přinášejí postupně podle toho, co si poručíte k jídlu.

Registrujte se ZDARMA

Příbor - druhy

Dle druhu jídla používáme i patřičný příbor. Samostatný příbor je například na ryby, příbor na steak, desertní příbor, případně příbor na ovoce.

Pokud nevíte jak používat příbor, zeptejte se

Pokud Vás čeká nějaká významná událost a nejste si jisti, zda poznáte ten správný příbor, zeptejte se odborníků. Jistě je ve Vašem okolí nějaká restaurace lepší kategorie. Nebojte se zeptat obsluhy, jistě Vás ráda poučí. Pamatujte si: nejsou hloupé otázky, jsou pouze hloupé odpovědi.

Je jistě lepší informovat se předem v rámci přípravy, jak správně používat příbor, než ze sebe při důležité akci udělat hlupáka.

Místo pro Vaši reklamu


Získejte víc

Při předložení klientské karty získáte příbor u obchodních partnerů projektu Růst osobnosti výhodnější podmínky.



Napište nám


Pole označená (*) musíte vyplnit.

*

*

*

*

*

*

*

*

Ověřovací kód *


Nejčtenější